"הוא מתפרץ כמעט על כל כלב שהוא רואה, כולל ממרחק, נהיה כבר ממש קשה לטייל איתו!"
משפט מוכר מאוד עבורי, שעולה הרבה בשיחות טלפון ופגישות ייעוץ (כמו שאומרים, אם היה לי שקל על כל פעם…).
לפעמים זו טראומה, אירוע נקודתי שנצרב עמוק בנפש הכלב. למשל כלב שהותקף בגינת הכלבים ומאז אותה נקודה מנגנוני ההגנה שלו דולקים נון-סטופ מול כלבים אחרים.
וכן, לפחות במקרים מסוימים כנראה שיש גם מרכיב גנטי, כך שגם אם עשינו הכל מושלם עדיין הכלב יהיה רגיש מול כלבים אחרים ועלול להגיב אליהם במצבים מסוימים.
אבל אם תשאלו אותי, ה"מסלול" הכי נפוץ שבו כלב הופך ריאקטיבי (תגובתי) לכלבים אחרים הולך פחות או יותר ככה…
עמדנו לסיים את הפגישה.
ייעוץ ראשוני מאוד מוצלח, שידרנו על אותו גל ושנינו כבר ציפינו להתחיל בתהליך.
כבר הייתי בדלת, ואז היא אמרה:
"תודה רבה על המפגש הזה. הייתי בתחושה גדולה של אשמה אחרי התהליך עם המאלף הקודם, שאמר לי שוב ושוב שכל המצב הזה הוא בגללי. אני מרגישה הקלה."
הקלה כי לא ישבתי והאשמתי אותה במצב של הכלבה שלה, כנענית רגישה מאוד.
זאת לא הפעם הראשונה שמשהו בסגנון הזה קורה לי, וכנראה גם לא הפעם האחרונה.
אין ספק שקושי בקבלת אורחים הוא עניין מטריד,
במיוחד אם אתם אוהבים לארח בקביעות.
חוסר מנוחה של הכלב בנוכחות אורחים שיכול להתבטא גם בגילויי תוקפנות, או כלבים שכן נרגעים אבל מתפרצים ברגע שהאורח קם מהמקום – יכולים לגרום לאנשים הרבה סטרס ואפילו לגרום להם להפסיק לארח.
לאורך השנים ליוויתי מאות בעלי כלבים בתהליכי טיפול כאלה, ויש 2 טעויות סופר קריטיות שראיתי שחוזרות על עצמן הרבה (ובאופן לא מפתיע מחריפות את הבעיה בהרבה מקרים).
הרבה אנשים מגיעים אליי אחרי שהבינו שמה שהם צריכים עבור הכלב/ה שלהם זה יותר טיפול התנהגותי ופחות מה שנקרא "אילוף".
ובהרבה מקרים, אותם אנשים כבר עבדו עם איש מקצוע (או שניים, או שלושה…) שבעיקר הנחו אותם לעבוד דרך "פקודות משמעת"
כמו שב, ארצה, רגלי וכדומה.
מתוך שידור לייב שערכתי בפייסבוק
האם אנחנו צריכים לשאוף כל הזמן ליותר ויותר שליטה במערכת היחסים עם הכלב?
או דווקא לשחרר יותר?
מתוך שידור לייב שערכתי בפייסבוק
בכל שנה אלפי כלבים נזרקים לרחוב, ננטשים בהסגרים ומסיימים את חייהם בטרם עת. אחת הסיבות העיקריות לתופעה הטראגית הזו היא בעלים מיואשים שהכלבים שלהם סובלים מבעיות התנהגות שמקורן בחוסר חשיפה או חשיפה לא נכונה. את רוב הבעיות האלה ניתן למנוע מראש, או לפחות לצמצם במידה ניכרת, באמצעות חשיפה נכונה החל מתקופת הגורות המוקדמת. במאמר זה תוכלו למצוא את כל המידע החשוב לגבי הנושא הקריטי הזה.
גורים נושכים. חלקם יותר, חלקם פחות, אבל כמעט כל הגורים נושכים בחודשים הראשונים לחייהם. יופי שזה נורמלי, אבל מה זה עוזר לנו? זה לא הופך את הנשיכות לפחות כואבות או מציקות, נכון? במאמר זה תמצאו את כל המידע החשוב לגבי התופעה – הרקע, הסיבות וכמובן מה אפשר לעשות.
בין אם הבאתם הביתה גור בן חודשיים או כלב בוגר בן שנתיים, ההמלצות הבאות יעזרו לכם לחנך את בן המשפחה החדש לעשות את הצרכים בחוץ במהירות וביעילות.
הצטרפות של תינוק חדש למשפחה היא עניין משמעותי עבור כלבים רבים. לא רק שהכלב צריך להתרגל לתינוק עצמו, אלא גם להסתגל לכל השינויים הנוספים שמביאה עימה התרחבות המשפחה. במאמר זה תוכלו למצוא טיפים חשובים שיעזרו לכם להתכונן, להפגיש את הכלב והתינוק בצורה טובה ולנהל בהצלחה את הבית במצב החדש.
יום העצמאות הוא סיבה למסיבה עבור הרבה אנשים, אך עבור הרבה כלבים היום הזה עלול להיות מלחיץ במיוחד ואפילו מסוכן. להלן רשימת המלצות שיסייעו לכם ולכלב שלכם לעבור את החג בשלום.
האם זה אומר שהוא בפנאן?
אולי אפילו מבקש ליטוף טוב בבטן?
או שאולי…
הוא בלחץ ומבקש מרחב?
מנסה לפייס כדי להימנע מעימות?